Kan laves med og uden Gaggenau hvidevarer.

Til 6 personer


Torsken

6 x 200 g torskestykker uden ben, med skind
100 ml olivenolie
1 tsk. Himalaya salt eller sea salt
6 store rødbeder

Til servering
4 spsk revet peberrod
4 spsk persille

Sennepssovs

25 g (1 spsk) saltet smør
2 spsk mel
250 ml grøntsags- eller hønsefond
2 spsk Dijon sennep
150 ml let fløde
¼ tsk Himalaya salt eller sea salt

Når jeg hører ordet torsk, tænker jeg på min kære bedstefar og hans ord ’skal spises i alle de måneder der slutter på r’. Jeg sender ham altid kærlige tanker, når jeg laver denne meget traditionelle fiskeret eller anden torskeret, da det er hans favoritfisk.

Jeg laver maden i min Gaggenau dampovn, der gør min fisk perfekt mør og lader rodfrugterne bevare al smag og vitaminer, og samtidig forbliver crisp.

Indstil dampovnen på 100% damp med 100°. Tag 1 liter vand og 3 spsk salt i en skål. Læg fiskestykkerne heri og lad det stå i køleskabet i ca. 40 min.

I mellemtiden laver vi sennepssovsen. Smelt smør i en kasserolle ved lav varme. Rør melet i smørret og lad det simre i et par minutter. Tilføj fonden lidt ad gangen mens det simrer. Når det er blandet godt sammen, tilføjer du sennep og fløde. Lad det koge en smule og smag til med salt.

Når du har taget rødbederne ud indstiller du ovnen til 100% damp på 80°. Læg fisken i et fad med skindsiden opad. Sæt et termometer i fisken og indstil den på 47°.

Når fisken når 47° tager du dem ud af ovnen, lægger et stykke på hver sin tallerken og tager skindet af. Strø lidt salt over. Server med rødbede og sennepssovs og pynt med revet peberrod og persille. Dette passer også med nye kartofler.

Har du ikke en dampovn forvarmer du ovnen til 200°. Skær 6 stykker sølvpapir på ca. 30 cm hver. Placer 1 stykke torsk i midten af hvert stykke sølvpapir. Hæld lidt olie over fisken, drys med en smule salt og luk sølvpapiret omkring fisken. Sørg for, at der ikke kommer luft ned til fisken.

Læg dem på en bageplade og bag dem i 15 minutter.

Download opskrift PDF