Klassiske køkkener

[Produkter mainterm=”klassiske” showonly=”koekken”] [bra_divider height=’20’] Kunsten at forædle traditioner

Vores speciale er at skabe helt unikke snedkerkøkkener, som passer til netop din boligs arkitektur, og som går hånd i hånd med design og funktionalitet i høj kvalitet. Alt dette gør vi i et tæt samarbejde mellem dig, vores indretningsarkitekter og vores håndværkere.

I vores sortiment finder du klassiske køkkener, romantiske landkøkkener, moderne køkkener og retro køkkener til både, patriciavillaer, funkishuse, landejendomme, herregåder og slotte.

Med vores unikke mulighed for at skabe klassiske indretninger, kan vi levere en helhed til alle rum: fra køkken og badeværelse til bryggers, bibliotek, garderobe og meget mere, og dermed tilføre ekstra værdi og oplevelse til din bolig. Vores indretningsarkitekter vil føre dig trygt gennem de mange beslutninger, der skal tages, når man skal vælge et nyt køkken eller badeværelse.

 

Århundredeskifte

1800-tallet var stoppede puder og mørkbejdset træ, medaljontapeter, stuk, tunge tekstiler, moseeg og ciselerede greb. Uanset om man så kalder det Karl Johan, empire eller biedermeier. Ved udgangen af det 19. århundrede begyndte der at ske noget. Det startede med kunst- og håndværksbevægelsen (Arts and Crafts) i England og fortsatte med jugend, secession, stile floreale, art nouveau eller liberty style – kært barn har mange navne.

Luft og lys, skrev Strindberg. Det nye århundrede gjorde entré med bølgende linjer og bugtende ranker. I Sverige genopdagede man den gustavianske arv. Indretning og inventar blev lysere. Idealet var Carl Larssons akvareller fra Sundborn. Det er lige til at blive inspireret af.

 

20-ernes klassisme

Allerede omkring 1910 fornemmede man en forsigtig reaktion mod århundredeskiftets stil. Den blev strammere og mindre ornamenteret – der var med andre ord færre ranker og blade. Man har kaldt det for 20’ernes klassicisme. Husene havde referencer til antikken og 1700-tallets Sverige i form af pilastre og lunette-vinduer. Man havde en påfaldende fornemmelse for farver og materialer.

Flere og flere byggede selv, typehuse begyndte at blive populære, og en standard begyndte at tage form. Interiøret i huse og bylejligheder blev enklere og mere strømlinet. Indretningen skulle være praktisk og hygiejnisk. 20’ernes klassicisme banede vejen for funkis. Men århundredeskiftets stil blev hængende. Høje skabe og låger med glatte fyldninger og enkle profiler, marmor, kvadratiske hvide klinker med smal fuge, paneler i perlestaf og skakternet gulv er kendetegnende for 20’erne.

 

Funkis

Stockholmsudstillingen i 1930 blev gennembruddet for modernismen i Sverige. Det praktiske var smukt – enkle former, rene flader. Krummelurer, ranker og ornamenter var en saga blot. I folkemunde blev “funktionalisme” til “funkis”. Møblement og tekstiler fulgte ofte med fra århundredeskiftet. Men i et rum var det funkissen, der regerede med sine lige linjer og glatte flader. Køkkenet blev til et lille laboratorium. Der blev introduceret nye materialer. For at opnå den helt rigtige funkisfornemmelse ordinerer vi skabslåger med overfals samt glasskuffer til tørvarer, glatte klinker, køkkenbordplade i rustfrit stål, stikkontakter i bakelit og klikhåndtag.

 

INNOVATION KØKKEN      |      RETRO KØKKEN