Håndværk

BOOK MØDE
hantverk_3-668x445 hantverk_2-668x445 IMG_7005-669x445

ÆGTHED I ALT

Hele produktionen er baseret på vores filosofi om ægthed hele vejen igennem. Den ægte vare holder og bliver smukkere med årene. Ægte håndværk går aldrig af mode.

Træ er vores primære råvare – eg, ask, elm og valnød. Ædle løvtræer, som har vokset i vores omgivelser i umindelige tider. På sin rejse til Västgötaland i 1746 fandt den svenske videnskabsmand Carl von Linné en usædvanlig eg, “en different varietet, som end ikke af Swenska Botanicis er blevet iagttagen”. Og her på egnen står stadig landets ældste asketræ med rødder tilbage til 1300-tallet.

Snedker-Gustav holdt af træer, og ikke kun som en råvarekilde. Han tog et kursus og blev det, man kaldt “træplejer”. I dag ville man have sagt “skov- og naturtekniker”. Gustav trampede omkring på sin fars velocipede af mærket Polstjärnan og hjalp folk i lokalområdet med at pode og beskære træer.

Kvänum er et klassisk snedkerværksted. Vi beskæftiger os stadig med det stolte, gamle håndværk. Her er samlet flere generationers kvalificeret erfaring med finsnedkeri. Det kaldes for tradition og er til at tage og føle på: gerede hjørner, mønstertilpasset finer, ægte sprosser, sinkede skuffer og håndmalede låger.

Gustav røg pibe. Vi ryger eg for at løfte nye farver ud af træet. Vores kendetegn er, at vi går op i selv den mindste detalje. Godt håndværk og den ægte vare holder længere og ældes med værdighed. Det er vores overbevisning.

Hvis du vil vide mere om, hvad der er unikt ved Kvänum, kan du gå til 45 korte fakta